top of page

Post rehabilitacija

DSC_4342-2_edited.jpg

Post rehabilitacijski Pilates program zasnovan na Stott Pilates metodi je specijalizovan program koji se fokusira na rehabilitaciju i obnovu funkcionalnosti kod osoba koje su pretrpjele povrede ili su prošle kroz operacije.

 

Ovaj program je dizajniran da pomogne klijentima da povrate snagu, fleksibilnost i ravnotežu, spriječe i smanje bol i poboljšaju svoju posturu. Stott Pilates rehabilitacija se temelji na principima preciznih pokreta, pravilnog poravnanja tijela i individualizacije programa. Kroz pažljivo dizajnirane vježbe i korištenjem različitih rekvizita, klijenti će napredovati u svom oporavku, prilagođavajući vježbe i treninge njihovim specifičnim potrebama i ciljevima.

 

Trening se izvodi pod nadzorom instruktora koji imaju stručno znanje i iskustvo u post rehabilitaciji. Oni će napraviti procjenu klijenta, pratiti njihov napredak i prilagođavati vježbe kako bi osigurali kvalitet i efikasnost oporavka. Post rehabilitacijski Stott Pilates program je koristan za osobe koje se oporavljaju od disfunkcije kičme, kuka, koljena. Pomaže u bržem oporavku poslije operacije, kao i u prevenciji od iste. Ovaj program pomaže u smanjenju boli, poboljšanju pokretljivosti, jačanju mišića i poboljšanju opšte funkcionalnosti.

bottom of page