Reformer mini grupe

Osnovna pilates sprava, osmisljena od strane Jozefa  H. Pilatesa, prije vise od sto godina. U svijetu se uspjesno koristi vec vise desetina godina. U nasoj zemlji se prvi put primjenjuju vjezbe na reformeru, u nasem studiju, od prije petnaestak godina.


 Reformer  je u obliku kreveta sa metalnim ramom. Sa strane se nalaze šine duž kojih se pomjera podloga- platforma naprijed-nazad. Na prednjoj strani se nalazi podignuta, oslonjena horizontalna šipka koja služi kao oslonac za noge i ruke. Razvlačeći opruge različitih opterećenja razvija se snaga, poboljšava fleksibilnost, izdužuju se mišići, vraća se simetričnost tijelu, sanira mišićni disbalans, razvija propriocepcija, ravnoteža, stabilnost cora i mobilnost extremiteta. Kako raste otpor opruge povećava se izdržljivost zglobova. Koristi se u rekreaciji, kondicionoj pripremi sportista, postrehabilitaciji, prevenciji od povreda, za zdravo i fleksibilno, a snazno tijelo.

Omiljen vid vjezbanja u nasem studiju.

« Nazad na programe

Pridružite nam se
Ako želite da vidite trajne rezultate, da stvorite izbalansirano tijelo, da se osjećate vitalno i zdravo, cekamo vas :)  Kontakt